Souterrrain_KING

Middenweg, Amsterdam

Kelder - Souterrain

Voor de architect/bouwtechnoloog KING is het ontwerpen van een souterrain/kelder een specialisme geworden. Het kan een uitdagende ruimte zijn net onder uw voeten, een nieuwe bouwlaag! En omdat elke vierkante meter in Amsterdam heel duur is, is het een beter alternatief dan verhuizen.

Familie
Worden de kinderen groter, of wilt u thuiswerken, of heeft u meer ruimte nodig dan kan een souterrain of kelderontwerp van KING de oplossing zijn, zeker als u graag op dezelfde plek wilt wonen. In veel gevallen zijn ze niet verbonden met de straat zodat uw woning een gezellige, intieme, warme en rustige plek wordt. Er zijn ook verschillende mogelijkheden: kantoor, hobbyruimte, gym, keuken, logeerkamer, walk-in closet en slaapkamers, bijna alles is te bedenken.

Kosten
De waardestijging van een huis met een souterrain is vaak hoger dan de bouwkosten. In veel gevallen is een souterrain/kelder dus een prima investering. Elke meter die je wint, is meegenomen. Als bij een pand de funderingen hersteld moeten worden, is dit zeker een goede aanleiding om dat te doen. In deze situatie kan de nieuwe fundering (gedeeltelijk) worden terugverdiend.


Techniek
Vroeger waren souterrains muf en donker met tl-verlichting. Ze waren alleen geschikt voor opslag en muizen. Tegenwoordig zijn de bouw- en verbouwtechnieken veel beter geworden, geschikte aannemers hebben de bouwtechnieken en KING heeft de ontwerpkennis en ervaring. Met het gebruik van een goed ontwerp kan het een gezellige, warme, intieme en droge ruimte worden en uw bewoonbaar oppervlak verdubbelen.

Verbouwen
Vaak wordt er aan bestaande kelders of souterrains jarenlang niets gedaan. Met een verbouwingsplan van KING kan een uitgeleefd en donker souterrain / kelder getransformeerd worden tot een ruime lichte ruimte. Met lichtinval kan de ruimte leefbaar gemaakt worden. Verlichtingstechnieken zijn veel beter geworden en met het juiste licht, materiaal en kleur kunt u uw bestaande souterrain transformeren.